Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че все още вижда страната си по

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че все още вижда страната си по
Коментари Харесай

Зеленски все още вижда Украйна по пътя на присъединяването към НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че все още вижда страната си по пътя на присъединението към НАТО, макар че нападателната война на Русия не дава признаци да бъде прекъсната след 13 месеца сражения, съобщи ДПА.

През тази седмица се вижда положително " напредване към НАТО ", което се показва в нова военна помощ от Запада и други прояви на интернационална поддръжка, сподели Зеленски във вечерното си видеообръщение от Киев.

Зеленски сподели това във връзка предлагането на Литва да предложения Украйна да стане член на НАТО на срещата на върха на алианса във Вилнюс през юли. Той благодари на Литва.

Стремежът на Украйна да се причисли към НАТО постоянно се показва от Кремъл като една от аргументите за пълномащабното навлизане на Русия в страната през февруари 2022 година.

Миналата година Зеленски настояваше за " ускорено " присъединение на Украйна към НАТО, като се надяваше на преференциално отношение.

САЩ и други страни членки на НАТО, като Германия например, показаха запаси по този въпрос, имайки поради, че едно от предварителните условия за присъединение към алианса е страната претендент да не взе участие в интернационалните спорове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР